Ny valp i hus?

Ny valp i hus?

Har du endelig fått deg valp i hus? Gratulerer! ❤️🐶

Dette er en veldig spennende og ikke minst utrolig koselig tid! Når det er sagt, kan det også være litt utfordrende. Å få seg et nytt firbent familiemedlem er på mange måter som å få baby. Valpen kan minimalt fra før og nesten alt må læres helt fra bunn av. Det er viktig at valpen får noen dager på å bli trygg i sitt nye hjem, samtidig bør man fra starten av vise valpen hvem som bestemmer og hva som er lov og ikke lov. Her er noen grunnleggende "regler" vi anbefaler å følge:

Valpen trenger å lære seg hvor den skal sove, spise, leke og gå på do. Det må settes grenser, og jo tidligere valpen forstår dine grenser, jo lettere vil du få det når valpen din blir større.

Husk! Hunder i flokk setter lederskap og tydelige grenser fremfor kos og nærhet. 

Kos, ros og nærhet er kjempeviktig for en valp og dette er noe man begynner med helt fra start. Valpen trenger mye kos og oppmerksomhet som er positivt for valpens utvikling, men dette bør implementeres som positiv forsterkning når valpen følger dine regler. Grensesetting og lederskap først, så masse kos. 

Hva trenger en valp?

Et trygt sted å sove: Det er viktig at valper får nok søvn de første månedene. Ikke vekk en sovende valp har du kanskje hørt. Dette stemmer da valpen trenger mye søvn for best mulig utvikling.

Myke og gode valpesenger finner du her!

Et trygt sted å leke: Valper liker å bite og tygge på det meste den kommer over. Pass på ledninger og ladere da disse kan gi valpen støt dersom de tygger over ledningen. Pass på trapper og andre gjenstander som kan være skadelig for valpen.

Et sted ute hvor den kan gjøre fra seg: Ute fins det masse lukter og gjenstander som valpen blir nysgjerrig på. Noen valper "glemmer" å gjøre fra seg når de er ute, så pass på at valpen har et sted den kan gjøre fra seg uten for mange forstyrrelser. 

Sunne godbiter: Gode og sunne godbiter er perfekt for små valpemager som kan være litt sensitive. 

Sjekk ut vårt utvalg av godbiter her!

Riktig fôr: Riktig fôr og mengde er avgjørende for at valpen din skal vokse å bli stor og sterk. Vi tilbyr per dags dato ikke valpefôr i vår nettbutikk, men dette er noe vi gjerne tar inn på et senere tidspunkt.

Valpehalsbånd og kobbel: Halsbånd og kobbel er viktig for å ta med valpen trygt på tur slik at du har kontroll på den. Noen valper vil ikke gå på tur helt i begynnelsen da dette kan virke skummelt. Gi valpen din er sjangse til å utforske i det små med å gå korte turer hvor valpen opplever noe nytt og spennende slik at den får mersmak. 

Halsbånd til valp finner du her!

Matskål og vannskål: Valper må konstant ha tilgang til rent drikkevann.

Matskål trenger du også for å kunne gi valpen maten den trenger. 

Hundeleker: Gøye hundeleker forenkler hverdagen betraktelig for deg som valpeeier. Hundeleker kan virke både som en trygghet for valpen, men kan også brukes som et bindeledd mellom hund og eier. 

Bøster og annet til stell: Alle hunder må stelles, men det variere i hvilke grad fra rase til rase.

Sjekk ut vårt utvalg av pelsstell produkter til valp!

Lykke til med ditt nye familiemedlem i hus! 💚

Tilbake til bloggen