Hvorfor pelsstell og kloklipp er så viktig!

Hvorfor pelsstell og kloklipp er så viktig!

Hvorfor skal jeg børste pelsen til valpen min når den har så lite pels? 

Jo, grunnen for at man begynner tidlig med pelsstell er for å venne til valpen at det å bli børstet verken er vondt eller skummelt. Desto tidligere du begynner å venne valpen din til børsten, jo enklere får du det når valpen er voksen og trenger en skikkelig gjennomgang av voksen pelsen sin. Valpen behøver kanskje ikke å børstes helt igjennom de første månedene, men det anbefales likevel å sette av litt tid her og der å venne valpen til.

Valper som leker med andre hunder kan fort få floker i pelsen som tover seg og kan både lugge og være ubehagelig for valpen. Floker kan fort oppstå etter en skogstur også. 

En god karde kan bidra med å løse opp flokker som oppstår i pelsen. 

Hvorfor klipper man klør på valper? 

Man klipper klør på valper for å unngå at neglene gror i feil retning og innover mot potene. Lange klør kan også hekte seg fast i ting og bli revet ut, noe som er veldig ubehagelig og vondt for hunden. Ved å klippe klør forhindrer man også en del ubehag hos valpen og ikke minst deg selv. Skarpe klør gjør vondt mot huden og klorer seg fortere gjennom møbler og annet valpen kan få tak i. Når man begynner å venne valpen til kloklippen anbefaler vi at man tar dette steg for steg. 

Klosaks for valp finner du her!

Første steg: Vent med å dra frem klosaksen. Sitte ved siden av valpen din på gulvet mens den er rolig, gjerne litt trøtt. Når valpen ligger seg ned kan man rolig kose på den. Under kosen kan du ta opp ene lappen i hånden din og holde den. Ikke hardt eller stramt, men bare holde poten. 

Andre steg: Når valpen har gjort seg vant med at du får lov å holde poten hans i din hånd uten at den protesterer kan du ta frem klosaksen. 

Tredje steg: Når du holder poten til valpen din i hånden kan du forsiktig og rolig ta klosaksen inntil en av klørne uten å klippe. 

Fjerde steg: Ta klosaksen forsiktig over en klo og klipp. Hold deg helt rolig og lat som dette var ingen sak. 

Femte steg: Beveg deg sakte med sikkert rundt potene og klipp alle klør. 

Vi anbefaler at man holder seg rolig og kontrollert når man skal klippe klør for å unngå skader. Man bør også klippe klør ofte enn å klippe mye om gangen. 

For større raser har denne metoden fungert bra. Du kan følge samme steg prosessen med mindre raser, men istedenfor å ha dem på gulvet kan du gjøre valpen vant med at du holder den i fangen mens klørne skal klippes. 

Se vårt utvalg av Stell og Hygiene her!

Tilbake til bloggen