Frukt du kan gi hunden din

9 matbiter du kan dele med hunden din!

Mange lurer på hvilke matbiter man kan del med hunden sin. Det beste man kan gjøre for hunden sin er å gi den mat med mye næring som dekker alle hundens behov - men av og til har man lyst å gi hunden noe ekstra. 

Her er det viktig å vite at hva magen til akkurat din hund tåler er veldig inviduelt. Matbitene her er ikke farlig for hunder, men hunder kan likevel reagere forskjellig. 

1. EPLE

Mange hunder elsker epler! Epler er bra for hundens beinbygning da epler inneholder blant annet kalsium og vitamin C som er godt for fordøyelsessystemet. Pass på at hunden ikke setter fast epleskall i halsen. OBS! Eplefrø bør også fjernes da disse inneholder cyanid. 

2. GULROT

Gulrøtter er et sunt alternativ for din valp. For valpetenner som klør kan gulrøtter være godt å knaske på. Gulrøtter kan også fryses for mer langvarig knasking! Hunden din kan spise gulrot både kokt og rå. Kokte gulrøtter kan også hjelpe mot løsmage og diarè.

3. AGURK 

Agurk kan du helt fint gi til hunden din og passer fint som snacks spesielt på sommeren da agurk inneholder 96% vann som kan hjelpe å holde valpen din hydrert. Pass på å skjære agurken i biter som passer til størrelsen på hunden din. 

4. SKINKE

Du kan gi skinke som belønning, men pass på å gi i moderate mengder da skinke inneholder mye salt som kan føre til en rekke plager. 

5. EGG 

Egg er en fin kilde til protein for din valp. Du kan gi egget rått, men da i moderate mengder. I større mengder kan rå eggehvite gi mangel på B-vitamin. Kokt egg kan du fint gi. 

6. HONNING

Honning inneholder antioksidanter og nesten alle vitaminer i alfabetet. A, B, C, D, E og K! Det finnes meninger om at honning kan hjelpe mot forskjellige allergier, noe som ikke er dumt! OBS! Pelsen kan bli litt klissete etter å ha smakt på biens søte nektar. 

7. LAKS

Laks inneholder sunt fett, protein og aminosyrer som er bra for hunder og bidrar til sunnere ledd og forsterket immunforsvar. Når det er sagt, må alltid laks gjennomkokes før du gir den til hunden din. Dette fordi rå laks kan føre til at valpen din blir dårlig av bakterier - dette kan være livsfarlig. Pass også på at laksen er uten bein som kan sette seg fast i halsen. 

8. BROKKOLI

Brokkoli kan du gi til hunden med god samvittighet! Brokkoli er både næringsrik og god på smak. Gi som belønning eller bland inn i hundens fôr. 

9. BLÅBÆR

Blåbær er en sikker vinner hos mange hunder. Blåbær er proppet med antioksidanter som er godt for blant annet hjerte både hos hunder og mennesker. Så ikke bekymre deg om du oppdager at valpen din har funnet seg en blåbær busk og spiser hvert eneste blåbær den finner. Vi liker å kalle blåbær for naturens godbit for hund!

Dersom valpen din skulle være uheldig å reagere negativt på noen av disse matbitene, må du oppsøke ditt nærmeste veterinærkontor. 

Tilbake til bloggen